NYHET: iioote välkomnar Morgan Sjöberg som Senior IoT Advisor!

Göteborg 2021-08-18

Morgan Sjöberg stärker iioote teamet med gedigen IT och IoT/LPWAN kompetens. Han kommer senast från Uddevalla Energi AB där han under 23 år arbetat som IT-chef och i den rollen även byggt upp företagets IoT-nät. Morgan kommer främst att arbeta som expertrådgivare och med komplexa IoT-projekt.

Läs mer här.

Pressmeddelande: iioote och SensePro System bildar nytt samägt bolag för ergonomiska och miljövänliga smarta byggprodukter med integrerad trådlös sensorteknik

Göteborg 2021-04-26

SensePro System och iioote kommer gemensamt ta fram och marknadsföra smarta IoT-lösningar för fastigheter och byggnadsbranschen i samägt aktiebolag ”SenseIoT”. Partnerna kommer kombinera djupa kunskaper inom IoT med lång erfarenhet inom bygg och återställande av brand- och fuktskador mot bygg- och försäkringsbolagen i Norden och Tyskland i första fasen.

Läs mer här.

Pressmeddelande: iioote och Hey IOT har tecknat partnerskapsavtal kring SMART CITY, SMART BUILDING och SMART INDUSTRY applikationer i Tyskland

Göteborg 2021-03-30

Hey IOT som erfaren IoT-möjliggörare i tyska Cyber Valley, kommer att etablera hållbara smarta infrastrukturlösningar tillsammans med städer, myndigheter och företag med hjälp av iiootes unika plattform WebIoT som utgör grunden med data från sensorer som placeras i byggnader, städer, industrier, transport & spårning, och jordbruk. När Hey IOT implementerar dessa ledande lösningar kommer det att skapa hållbart värde, skydda infrastruktur och växa kunders verksamhet.

Läs mer här (på engelska).

Pressmeddelande: AirIoT övervakar luftkvaliteten för att förbättra inomhusklimatet och förhindra att virus sprids.

Göteborg 2020-02-01

Den smarta IoT-lösningen AirIoT hjälper till att förhindra att COVID-19 och andra virus sprids genom att ständigt mäta luftkvaliteten. Detta hjälper till att förbättra inomhusförhållandena i hem, kontor, klassrum, köpcentra och många andra platser genom att samla in data från sensorer som till exempel CO2 och PM från alla leverantörer och att använda olika teknologier som LoRaWAN / 3GPP.

Läs mer här (på engelska).

iioote på Proptech-kartan 2021

Göteborg 2021-01-18

Proptech-kartan 2021: unik lista med alla proptech-startups i Sverige!

Varför behövs en proptech-karta i Sverige?

”Proptech-startups i Sverige behöver samarbeta mer om vi ska lyckas lösa fastighetsbranschens stora utmaningar med ny teknik. Därför hoppas vi kartan kan bidra till att bygga en stark proptech-community i Sverige där vi enklare kan hitta samarbetspartners och hjälpa varandra framåt.” skriver Planima.

Läs mer här.

iioote får förstärkning av IoT-Utvecklare från KYH!

Göteborg 2020-01-11

Vi välkomnar Mimmi och Jonna till iioote där de kommer göra sin LIA och examensarbete som IoT-Utvecklare och bidra med inspirerande dynamik och nyans i bolaget. De kommer främst jobba i utvecklingsteamet där ett av ledorden är ett agilt tänk där scrum-metoden leder utvecklingen som en röd tråd i genomförandet av IoT lösningsutveckling.

Läs mer här.

iioote stärker Styrelse och Ledning

Göteborg 2020-11-17

IoT-bolaget iioote stärker sitt styrelsearbete med två nya ledamöter, Jacob Hansen Karaduman, delgrundare av Enklare Ekonomi Sverige AB och Oskar Boström, entreprenör inom IoT och Robotik. Deras kompetenser och erfarenheter blir viktiga bidrag i iiootes snabba tillväxtresa och utveckling av moderna och innovativa IoT-tjänster.

Läs mer här.

 

Läs i Avfall och Miljö hur Rambo AB säkrar ÅVC med Digitaliseringslösningar från iioote

Länk till artikel Avfall och Miljö #5/2020 här och till tidningen här.

”Skaftö återvinningscentral, en av våra mindre återvinningscentraler i Lysekils kommun var först ut med att begränsa antalet besökare med hjälp av ett trafikljus. Trafikljuset visar inte bara rött och grönt utan styrs med hjälp av en smart IoT-sensor, den data som samlas in används för statistik och antalet besökare visas i realtid på webben. Våra besökare kan på så sätt ta hjälp av informationen för att planera sitt besök till ett tillfälle då det normalt inte är så många andra på plats samtidigt. Alla våra sju återvinningscentraler har nu samma inpasseringssystem och vi ser fram emot att kunna utvärdera och utveckla metoder för att använda oss av data som samlas in.  Antalet besökare kan man se på rambo.se”

”Vi har även andra intressanta digitaliseringslösningar. På Nordensark testar vi att ha sensorer i kärl, som larmar när det är dags att tömma. På Sivik avfallsanläggning har vi sensorer som mäter nivåer, flöden och temperaturer. Detta ger en säker övervakning av nivåer och flöden och larmar om det är något som inte stämmer.”