Samarbetspartners

Viking Analytics AB

Viking Analytics skapar värdefulla insikter för sina kunder genom att smart analysera och använda data. Viking Analytics möjliggör för företag att förutse och förhindra stopptid och prestandaförsämring. Tack vare den unika mjukvaran MultiViz förenklas företagens resa mot digitalisering och Industri 4.0.

Viking Analytics har flerårig erfarenhet av datadrivna lösningar för optimering, automation och prediktivt underhåll inom process- och tillverkningsindustri där dataanalys, mjukvarusystemering och implementering utförs av våra experter.

Viking Analytics är verksamma inom smarta fabriker och smarta städer i Sverige och Europa.

Kontakt: Stefan Lagerkvist, VD, tfn 0709 90 12 22, stefan.lagerkvist@vikinganalytics.se

Web: www.vikinganalytics.se

ppm Industrial AB

Sveriges ledande leverantör inom gasmätning, gaslarm och gasvarnare. Vi är ett privatägt bolag som startade 1991. Vi finns med huvudkontor i Göteborg samt regionkontor i Stockholm- och Malmöregionen. Med specificerad utrustning och regelbundet underhåll kan vi hjälpa våra kunder att säkerställa en trygg arbetsmiljö för produktion, hälsorisker och miljöpåverkan.

Våra kunder finns i de flesta branscher bl.a. inom offentlig sektor, kemisk och petrokemisk -industri, rederinäringen, bilindustrin, stålindustrin samt läkemedelsindustrin. Hos oss finns ett komplett utbud av produkter, service och utbildning inom gasmätning, gaslarm och gasvarnare, övervakning av explosiva och giftiga gaser, gas data loggers för långtidsövervakning, gaskromatografer, gasläcksökning mm. Givetvis har vi service på alla våra produkter.

Kontakt: Mathias Ström, Försäljningschef, tfn: 070-100 78 70, mathias.strom(at)ppmindustrial.se
Web: ppmindustrial.com

ThingsBoard Inc.

Who we are?

ThingsBoard, Inc. is a US corporation founded in 2016 with RnD center in Kyiv, Ukraine. We are main contributor and maintainer of ThingsBoard open-source IoT Platform.

Our mission

We deliver and constantly improve scalable, robust and affordable IoT Platform that dramatically reduces time-to-market for life-changing IoT solutions. We also help companies to deliver great IoT products based on ThingsBoard.

Kontakt: tfn: +1 415 766 9144, info@thingsboard.io

Web: www.thingsboard.io

Intunio AB

We specialise in building intuitive interfaces for smart, mobile and connected devices. With decades of experience in combining strategy, design, and development, we create meaningful, innovative, and lasting products. Great UX separates successful products from unsuccessful ones, lets small startups take on big corporations, and defines the market for years to come. Mixing the arts of interaction- and visual design, we distill the product into simple, intuitive and great looking designs.

Our development team is cross-functional, with competences spanning the full software stack, from low-level embedded programming, middleware framework design and development, all the way to front- and back-end web solutions. Whether the product interface is an on-device screen, a mobile application, a website, or a combination of all three, we make it beautiful, intuitive and responsive.

Kontakt: Johan Frej, CTO, tfn 0765 35 55 50, johan.frej@intunio.se

Web: www.intunio.se

Sigma Technology

Sigma Technology är en del av Sigma Group och är en global leverantör av produktinformation, mjukvarudesign för inbyggda system, mjukvaruutveckling och offshoreutveckling. Vi är experter med en passion för teknik och information, och är stolta över att leverera kvalitet och ständigt förbättra våra leveranser. Vår filosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor över hela världen för att vara nära våra kunder. För en komplett bild, besök vår hemsida.

Web: www.sigmatechnology.se

Netmore Group AB

Netmore Group AB är en IoT-operatör som utvecklar heltäckande lösningar för städer, industrier, fastigheter och bostäder. Tillsammans med våra partners bygger vi säkra och hållbara ekosystem för Internet of Things, lokalt, nationellt och globalt. Den tekniska infrastrukturen bygger på mobila teknologier som 2G, 3G, 4G, 5G, NBIoT, LoRaWAN och ett multiservice WAN för fastigheter och industrier. Med vårt ekosystem kan möjligheterna med ny teknik utnyttjas fullt ut, för ett hållbart samhälle. Nyckeln är att gå från konkurrens till samarbete och partnerskap.

Kontakt: Fredrik Skoglund fredrik.skoglund@netmoregroup.com
Web: netmoregroup.com

StadshubbsAlliansen

Vi är de lokala stadsnäten. Tillsammans bygger vi en svensk infrastrukturstandard för IoT med LoRaWAN™. Vi tillhandahåller en lokal, digital samhällsinfrastruktur. Det har vi alltid gjort.

Under 2017 tog Öresundskraft initiativet till StadshubbsAlliansen som samlar stadsnäten i en ny gemensam digital infrastruktur för det smarta samhället. Allt fler stadsnät, kommuner och regioner går med. I dag finns medlemmarna från Skåne i söder till Norrbotten i norr. StadshubbsAlliansen börjar därmed bli en gemensam rikstäckande infrastruktur för IoT/Sakernas Internet.

Vill du veta mer om Stadshubben, StadshubbsAlliansen, IoT och LoRa-teknik?
Besök stadshubbsalliansen.se

Kontakt: Johan Nyström, tel 042-490 3284

Web: www.stadshubbsalliansen.se

IoT Sverige

Det strategiska innovationsprogrammet IoT Sverige, är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas gemensamma satsning på strategiska innovationsområden. Syftet med satsningen på strategiska innovationsområden är att skapa förutsättningar för internationell konkurrenskraft och hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar. Ambitionen är att det strategiska Innovationsprogrammet IoT Sverige ska vara aktivt under minst 10 år.

Kontakt: info@iotsverige.se

Web: iotsverige.se/

Digital Nordix AB

Digital Nordix (DNX) är en global IoT-operatör för LoRaWAN™ tjänster. DNX fokus är att säkerställa en robust och anpassningsbar IoT-uppkoppling i form av abonnemangstjänster. DNX arbetar nära oberoende partners för att säkerställa att kunderna får flexibilitet, valmöjlighet och den bästa tekniska lösningen.

Vi erbjuder IoT-tjänsterna; Device Management, Data Management och Network Management. Som samarbetspartner hanterar vi egna och kunders smalbandsnät över hela världen.

Till skillnad från GSM/LAN-nät så är LoRaWAN™ utvecklat direkt för IoT-lösningar med små datamängder, lång räckvidd (stads-/regionnät), 2-vägskommunikation, extrem batterilivslängd (10-15 år) och mycket låga installations/driftskostnader.

Kontakt: Mats Pettersson, Tel 070-626 0702, mats.pettersson@digitalnordix.com

Web: digitalnordix.com

PROPTECH STOCKHOLM

PropTech Stockholm är ett initiativ från Fastighetsägarna Stockholm, som syftar till att sammanföra startups inom PropTech med etablerade företag i fastighetsbranschen i Stockholm – våra 4500 medlemmar, med över 10 000 lägenheter och tusentals kontor och handelslokaler. Som branschorganisation har vi en viktig roll i att rusta våra medlemsföretag, stora som små, för den framtid som väntar.

Fastighetsägarna Stockholm är en medlems- och branschorganisation som ska ge medlemsnytta till alla medlemmar. Våra medlemmar är de största börsnoterade företagen och kommunägda bostadsföretagen samt enskilda privata fastighetsägare. Med cirka 2 500 bostadsrättsföreningar som medlemmar är vi en av de största organisationerna för bostadsrättsföreningar.

Kontakt: Christoffer Borjesson, christoffer.borjesson@fastighetsagarna.se

Web: www.proptechstockholm.se/

a-way CONSULTING

För oss är inget hinder för stort, ingen detalj för liten!

Högt i tak – Korta beslutsvägar är vad som beskriver oss. Vi har en tajt organisation och alla vågar framföra sin synpunkt.

a-way’s konsulter är hängivna sina åtaganden, de är drivna, erfarna, välutbildade och har ett brinnande engagemang för teknik och framtid. If there is a will – there is a-way!

Vår personal är vårt fokus och vår främsta tillgång. a-way satsar mycket resurser på personalen som hos oss har stora möjligheter att utvecklas och de uppdrag vi har genomförs förutom runt om i Sverige, Europa, Asien, samt Sydamerika.

Kontakt: Kent-Åke Johansson, tel: 0705 98 11 39,  kent-ake.johansson@a-way.se

Web: a-way.se/

WASA ENTREPRENAD AB

Wasa Entreprenad startades 1996 och tankarna från allra första dagen har varit att göra det hela lite bättre och lite mer personligt.

Vi har inom företaget hela kompetenskedjan – allt från arkitekt och konstruktion till snickerimästare, våtrumsbehörigheter och kontrollansvarskompetens. Hos våra hantverkare finns yrkesbevis både inom trä och mur/kakel. Vi tycker detta med bygge, snickeri och design är oerhört roligt.

Alla frågor och problem tas hand om med samma allvar och intresse oavsett storlek.

Kontakt: Christer Thulin, VD, tfn: 070-663 23 00, christer@wasaentreprenad.se

Web: wasaentreprenad.se/

This post is also available in: Engelska Tyska